Lise Wichmann Hansen

Små blad

Jag tillverkar bruksföremål i saltglaserat stengods som jag bränner i min vedeldade ugn som jag också själv ritat och byggt. Jag drejar mycket men modellerar också, tex skålar och urnor som jag dekorerar med inläggningar av porslin i järnhaltig stengodslera. Motiven i dekorationerna kommer nästan alltid från växtriket, vilket förmodligen hänger ihop med min utbildning och andra yrke som agronom med botanikinriktning. Den allra gladaste hantverkare är jag när någon berättar för mig att en kopp hen köpt av mig för länge sedan är den absoluta favorit som hen dricker ur varje dag.

År 2006 byggde jag saltugnen och 2007 övergick jag från hobby till företag. De första 10 åren var jag agronom på halvtid, men sedan 2017 försörjer jag mig helt som keramiker. Jag är medlem i Arvika Konsthantverk, Not Quite i Fengersfors och KHVC.

Vernissage
Lördag 11 mars kl 12-16

Utställningsperiod
11 mars – 8 april 2023

Mer info
Instagram: @backa_saltglaserat

Cookies

Lerverk använder cookies för att du ska kunna använda vår webbplats på bästa sätt. Klicka här för mer information om Lerverks riktlinjer för cookies.