Digna Nelson

I grund och botten är jag en otillfredsställd perfektionist från London. Det gör att jag är väldigt noggrann i mitt skapande och samtidigt får lära mig att acceptera processens okontrollerbarhet.

Mitt intresse för form, färg och konstruktion driver mig till att testa olika tekniker inom keramikens värld. Det som jag återvänder till är drejning av bruksföremål, skulpterande av sfärer och vägghängda organiska former.

Mina vägghängda skulpturer lever sitt eget liv med ryggrad eller kanske är det ådror. De blir levande varelser för mig med unika karaktärer och uttryck. Jag strävar efter en känsla av liv och rörelse.

I kontrast tillfredsställer drejningen mitt behov av ordning och reda. Jag älskar hur snabbt det går från en klump lera till ett färdigt användbart bruksföremål. Jag drejar mest med porslinslera. Dess mjukhet och elasticitet. Med en liten bit färgade lera ihop med vit porslinslera skapas det mönster på både utsidan och insidan av föremålet. Det blir en tydligt illustration av drejskivans rörelse.

Kontakt

Info@dignadesign.se

Instagram: @dignadesign

Cookies

Lerverk använder cookies för att du ska kunna använda vår webbplats på bästa sätt. Klicka här för mer information om Lerverks riktlinjer för cookies.