Märta Mattsson

Creatures need other Creatures

”Frågan om vad som kom först – hönan eller ägget – kan ses som en reflektion över det sammanflätade mönstret av en kreativ process. En idé uppstår inte ur tomma intet, något måste tända kreativiteten. Att samarbeta med andra konstnärer och även att utforska nya material ger bränsle till min egen kreativitet, och precis som den komplexa dansen mellan alla varelser som samexisterar på vår planet, förlitar sig även mitt sinne på stimuli och andra för att kunna inspireras. Så, frågan om vad som kom först – hönan eller ägget – är inte en gåta som ska lösas, utan tjänar som en påminnelse om den vackra komplexiteten i en kreativ process, där gränserna mellan skapare och musa suddas ut. I min utställning ”Varelser behöver andra varelser” bjuder jag in dig att utforska mig som konstnär, ett ensamt bi, men också mig som ett bi i en del av en större kupa.”

Märta Mattsson 2024

Vernissage
Lördag 6 apr kl 12-16

Utställningsperiod
6 apr – 27 apr 2024

Instagram
martamattsson_jewellery

Cookies

Lerverk använder cookies för att du ska kunna använda vår webbplats på bästa sätt. Klicka här för mer information om Lerverks riktlinjer för cookies.