Anna Ulin-Rosenqvist

Sommarvibbar - keramikkonst

Sommarvibbar, som den här utställningen heter, ingår i mitt ständiga Tema om att gestalta det vi inte kan se, men känna, såsom känslor, tankar och sådant som är för litet eller för stort för våra ögon.

Leran är min utgångspunkt när jag skapar. Jag Älskar Färg och har genom åren utvecklat mina färdigheter med leror, lerfärger och glasyrer.

Jag arbetar intuitivt men har ofta en känsla för vad jag vill uttrycka när jag börjar ett projekt. Det blir sällan helt som jag trodde. Jag låter byggandet med leran, målandet med lerfärg och glasyr och sedan bränningarna med sina infall, ha sina delar i skapandet av det jag gör.

När jag öppnar min ugn vill jag gärna ha någon överraskning så att det blir som en aldrig sinande inspirationskälla. Då lär jag mig något nytt varje gång jag bränt.

Jag ser mitt skapande som ett tredimensionellt måleri där formen och färgen är i ständig dialog med varandra.

Jag tänker och skapar gärna i stora drag och därför är konstnärliga gestaltningar och installationer /utställningar mina favoritsätt att visa min konst på.

Vernissage
Lördag 7 augusti kl 12-16

Utställningsperiod
7 augusti – 28 augusti 2021

Cookies

Lerverk använder cookies för att du ska kunna använda vår webbplats på bästa sätt. Klicka här för mer information om Lerverks riktlinjer för cookies.