Smeder Not Quite

I hjärtat av den rara bruksorten Fengersfors i norra Dalsland pågår sedan 2002 förverkligandet av ett levande kulturcentrum, Not Quite. Här har konstnärer och hantverkare av skilda slag sina ateljéer och verkstäder i det gamla bruket.

Not Quite är en plats och ett nätverk för konstnärer, hantverkare och formgivare. På det gamla pappersbruket har det skapats förutsättningar för all sorts kreativt arbete och utställningsytor, café och butik där alla kan ta del av den sjudande kreativiteten i den Dalsländska skogen. Not Quite har på kort tid gjort sig känt som ett av de främsta besöksmålen i regionen.

LERVERK har bjudit in Not Quite Smeder som gäster och just nu är Miklós Fözö, Jessica Fleetwood och Ulrika Aneer representerade på Lerverk.

Jessica Fleetwood

Konstnär, Feminist-smed, skulptör, kulturskola-lärare 

Min smedja finns i Fengersfors. Jag är en av grundarna till konstnärsföreningen Not Quite. I Mitt konstnärsskap skildrar jag gärna kvinnors historia och nutid. Min starka ledstjärna är jämlikhet, systerskap, inkludering och lika villkor och rättigheter för alla människor. Jag skissar i kol och sedan förstorar jag och översätter bilderna i smide och brons eller så plasmaskär jag i plåt med feministiska övertoner. I mina smidda kvinnobröst speglar jag #metoo-rörelsen.

Jag har ställt ut bl. a. i New York, London, Stockholm, Helsingfors, Ryssland och Förenade Arabemiraten. 

 

Cookies

Lerverk använder cookies för att du ska kunna använda vår webbplats på bästa sätt. Klicka här för mer information om Lerverks riktlinjer för cookies.